Referat af fælles koordineringsmøde i EMGF d. 22. maj 2024 i Emdrup Kirke

 
Der var fint fremmøde (udsendte reminder, god ide)
Følgende vejlaug var repræsenteret.
Emdrup Villakvarters vejlaug
Vejlauget Stenkløveren
C.J. Frandsensvej
Bispebjerg Ny villakvarters vejlaug
Stjernevejene
Bispebjerg Bys vejlaug
Ny Ryvangs vejlaug
Emdrupvang vejlaug
Ved Vigen vejlaug
Horserødvejs vejlaug
Desuden formanden for EMGF, Jørgen Klejnstrup, der bor på Lundehusvej, som er en kommunal vej, og dermed ikke har vejlaug.
Dagsorden:
a. Affaldssorteringspunkter –  vi drøftede især de nye store affaldssorteringspunkter, der opstilles flere steder for at imødekomme EU krav. EMGF har spurgt KK hvem der bestemmer hvor beholdere kan opsættes, og indtil videre blot fået at vide, at det er ”vejejer” der bestemmer. Men hvem er vejejer – og kan KK opsætte beholdere på private fællesveje hvis det passer den.
b.   nedkørsel af hjørner på private fællesveje. På opfordring fra en grundejer, har EMGF sendt brev til KK om det – forsigtig kørsel, mindre biler – men har ikke hørt noget.
c.   C.J Frandsensvejs klimaprojekt – som fungerer fint
d.    snavsede og ulæselige vejsksilte.  Det er egentlig KK der skal stå for skiltene. Det vil sikkert være muligt at få kommunen til at skifte skiltene, men det vil i så fald blive nye skilte af plastik, og vi er egentlig ret glade for det gamle skilte.  SÅ rens dem selv!!!  hvis I vil beholde de gamle skilte.
e.   vejudlæg.   Kørende sag fra ejer på Trekløvervej med KK. Meget lang korrespondance fra EMGF til KK – sagen nu sendt til Planklagenævnet, og vi afventer afgørelse derfra.
f.    erfaringer med vedligehold af vejene. Ret mange veje er i gang med, eller har ret nyligt fået renoveret veje. Der er stor forskel på hvor meget der er lavet på vejene, men generelt tilfredshed med de firmaer, der har udført opgaverne. Vi er enige om, at de fleste af os er temmelig uerfarne vejreparationsfolk, så det kan være en god ide at søge professionel hjælp, og i hvert fald gøre sig klart hvad vi ønsker lavet, og indhente tilbud fra flere firmaer. P.t. gode erfaringer med: LT asfalt, Pankas og ARKIL.
g.   Vedtægtsændringer – mange vejlaug har lavet mindre ændringer i vedtægter, men søg evt. vejledning i EMGF.
h.   Vedligehold af Nøkkerosevej ved KFUM. – hvem ejer vejstykket ved KFUM og dermed vedligehold.  Derudover store problemer med lys- og lydgener fra de nye paddlebaner hos KFUM. Banerne ligger alt for tæt på boliger, og der er meget støj fra tidlig morgen til sen aften. Klagerne kastes frem og tilbage mellem KFUM og KK
i.   Orientering om Frederiksborgvej 181, hvor bygning er købt til nedrivning, og opførelse af familieboliger. Det viser sig dog, at der dispenseret fra flere lokalplaner og naboerne har klaget til KK. De har været nødsaget til at hyre en advokat fordi KK ikke har planer om at fravige den givne byggetilladelse. F.eks mange meget små boliger ( familieboliger?? som er blevet til ungdomsboliger) og stor tagterrasse med indkigsgener til naboer. EMGF gået ind i sagen og det kan blive stort.
 
 
 

t




 

Kontakt: emgf@emgf.dk

Siden er udviklet af Time2web, og repræsentanter fra Emdrup Grundejerforenings bestyrelse.