Referat af koordinerende vejlaugsmøde I Emdrup Kirke d. 30. maj 2023

 Til stede:  Lennart Frandsen, Rørmosevej -  Eva Balder, Dalmosevej – Claus Sørensen, C.J Frandsens Vej – Peter Laursen, Grønnemose Alle, Michael Baumgarten, Hvidkløvervej  - Hanne Nording, Bispebjerg Parkalle – Birgitte Mølgaard, Horserødvej

 

 

  1. Affaldssortering:  LF fra EU ønskes mere affaldssortering, og KK vil gerne opstille små, større og meget store containere med udgravning under ti f.eks tøj. Det vil blive udrullet gradvist.

Lennart Frandsen (LF) har skrevet til KK – spurgt hvad der tænkes på de private fællesveje. LF mener ikke der kan laves aftale med enkelte grundejere om evt. at opsætte sorteringspladser udfor enkelte matrikler, og ej heller tvinge private fællesveje til at have sorteringsplads. Hvem skal sørge for renhold, og ingen kan se behov for yderligere sortering. Vi har mange sorterings-beholdere hver især og alle har mulighed for at aflevere tøj, enten på genbrugspladsen eller i de ganske mange tøjcontainere der står mange steder i byen.

Man kan evt. prøve at søge på : affaldssorterings-punkter – KK

Vi mener, at andre kommuner kan sortere på andre måder og undrer os over, at KK ikke kan (vil)

EMGF følger op.

  1. Parkeringszoner: nogle steder er der problemer med udefrakommende parkeringer på private fællesveje. Der kan være muligheder for at lave parkeringsrestriktioner så udefrakommende parkering bliver begrænset til en kortere periode, men det kræver en aftale med et privat firma, og sandsynligvis og en aftale med kommunen. Et enkelt vejlaug i EMGF har haft det på generalforsamling, men der var ikke umiddelbart interesse fra beboerne der.
  2. Vejudlægsservitut.  Mange steder i KK er der en vejudlægningsservitut. Denne servitut går helt tilbage til 1920-erne da vores område langsomt blev udbygget. Man ønskede den gang, at kunne gøre de enkelte veje bredere. Det betyder, at der ikke må bebygges indenfor det område, der er udlagt til vejudlægning. Disse servitutter har aldrig været bragt i anvendelse, og Lennart Frandsen mener derfor heller ikke, at de faktisk kan være gældende. -  men der er alligevel en grundejer i vores område, der har fået at vide, at de skal fjerne et drivhus som KK mener ligger indenfor vejudlægningsarealet.



 

Kontakt: emgf@emgf.dk

Siden er udviklet af Time2web, og repræsentanter fra Emdrup Grundejerforenings bestyrelse.