Tilmeld til nyhedsbrev
E-mail:


Frameld nyhedsbrev
E-mail:

Agendaforeningen tilbyder

18-03-2015

Agendaforeningen

Kursus i at dyrke afgrøder på lidt eller lidt mere plads i byen.

Det vil sige:

dyrkning i potter, plantekasse, altankasse, jordlod, kolonihave, villahave, fælles have.

Der er 6 kursusgange hen over sommerhalvåret. Egenbetaling for hele kurset 200kr. Deltagelse i enkelt-gange vil i begrænset omfang være mulig for 50kr. pr. gang.

Sted: Karens Hus, Bispebjerg Bakke 8. Arrangeret af Agendaforening Nordvest i samarbejde med Byhavenetværket (Anne Tange, gartner og erfaren underviser).

Kurset er støttet med tilskud fra Bispebjerg Lokaludvalg. Uover at du kan blive bedre rustet til at gøre dit eget hjørne af bydelen grønnere, får du lejlighed til at komme i kontakt med andre med samme interesse.

Yderligere oplysninger og tilmelding hos

Tom Jørgensen joergensen.tom@gmail.comeller 2653 8091.

 

  1. 21.april kl.17.Frøformering, stiklingeformering og deling af planter. Såning og forspiring. Der er ca. 1 times pp-oplæg, hvor vigtige fakta om formering præsenteres, såning, spiring og planters basale behov. Derefter workshop, hvor vi laver genbrugspotter af avis, og sår forskellige afgrøder. Der demonstreres hvordan man tager stiklinger og deler planter. (Anne Tange).
     
  2. 28.april kl.17. Jens Juhl (kolonihave-ejer og havebogsforfatter) introduktion bredt til økologisk dyrkning. Jens har stor erfaring og smittende entusiasme!

 

  1. 19. maj. Lasse Hav, gartnerlærling i Botanisk Have. Har god formidlingserfaring – har undervist i Skolehaverne. Oplæg om dyrkningscontainere og vækstmedier, samt dyrkning af afgrøder i store og små containere, efterfulgt af oplæg om ukrudt, skadedyr og nytteplanter. Derefter workshop, hvor vi tilsår/tilplanter forskellige container-typer, og ser på ukrudt, skadedyr og plantesygdomme i praksis.
     
  2. 18. august kl.17. Cykeltur ca. 3 timer til forskellige spændende og inspirerende dyrkningshaver. (Anne Tange).
     
  3. 22. september kl.17. (Anne Tange). Ca. 1 times oplæg med fakta om høst, opbevaring og konservering af afgrøder samt frøhøst og opbevaring af frø. Derefter afholdes workshop, hvor vi går en tur i skolehaverne og ser på forskellige frø og høster frø. Derefter laver vi surkål, kimchi og urtesalt og poser til de høstede frø.
     
  4. 6. oktober kl.17. Hvad er permakultur og hvordan kan principperne herfra berige dyrkningen i byen?  Det indeholder blandt andet principper om bæredygtighed, at følge naturens egne energibesparende principper, omsorg for jorden, så den efterlades til kommende generationer uden at være udpint.  (Anne Tange)


Alle nyheder



 

Kontakt: emgf@emgf.dk

Siden er udviklet af Time2web, og repræsentanter fra Emdrup Grundejerforenings bestyrelse.